Friday, December 28, 2012

Metropolitan Opera Berlioz: «Les Troyens» - Οι Τρώες

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 - Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου



Η φημισμένη σκηνοθεσία του 2003 της Francesca Zambello στο έπος του Τρωικού Πολέμου του Berlioz, αναβιώνει στη ΜΕΤ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Πρωταγωνιστούν: ο Marcello Giordani στον κεντρικό ρόλο του Αινεία, του ήρωα που φεύγει από τα ερείπια της Τροίας για ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στο βόρειο-αφρικανικό βασίλειο της Καρχηδόνας.
Η Deborah Voigt αναλαμβάνει τον ρόλο της «καταραμένης» μάντισσας Κασσάνδρας. Συμπρωταγωνιστεί η Susan Graham, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, με τον ρόλο της Διδούς, της ευγενικής αλλά θλιμμένης βασίλισσας της Καρχηδόνας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ &ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € γενική είσοδος
15 € για παιδιά - φοιτητές - άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.
 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  27440

Hotel Segas
Your Home in Greece

Monday, December 24, 2012

Stuffed Melomakarona


Melomacarona and Christmass in Greece always go together. There are many variations, but this one is one of the best we managed to trace.

Ingredients
·         For the filling
·         200g walnuts, coarsely chopped
·         1 tablespoon cinnamon powder
·         7 water glasses of (appr. 1k) soft (plain) flour, sieved
·         2 water glasses of groundnut oil
·         ¾ water glass of sugar
·         ¾ water glass of orange juice
·         2 oranges (grated zest)
·         ½ water glass of brandy
·         1 tablespoon cinnamon powder and cloves
·         1 tablespoon bicarbonate of soda
·         1½ teaspoon baking powder
·         some ground walnuts for the garnish
·         For the syrup
·         2 water glasses of honey
·         2 water glasses of water
·         2 water glasses of sugar
·         ½ lemon (juice)

1.  Place the oil, sugar, cinnamon and cloves in a bowl and stir with a whisker until the sugar melts. Place the juice in a small bowl and dissolve the bicarbonate of soda in (hold the bowl over the oil-sugar mix because the soda will overflow). Add it in, along with the brandy and the grated zest.
2.  Sieve the flour and the baking powder together and add it to the mixture, a little at a time, stirring with a whisker. Once the dough holds together, work it gently with your hands. You need to end up with a smooth, light and oily dough, so do not work it too much because it will become firm. Then take a small piece of the dough and mould it into a ball. Pat it with your palms to flatten, place some of the walnuts in the middle and seal the filling in. Flatten again and place the malomacarono on a baking tray (seam underneath).
3.  When all the melomacarona are arrayed on the baking tray, take a fork and poke them lightly on the top. Place the tray on the centre shelf of a preheated oven and bake at air170ºC, for 25-30 minutes, until golden brown. Let them cool completely and then fit them snugly in a large baking pan. Prepare the syrup. Put all the ingredients in a large casserole, bring to the boil and simmer for 6-7 minutes onwards. Spoon the froth from the syrup. Pour the hot syrup over the cold melomacarona for 4-5 minutes and turn them over. Place them on a serving plate and sprinkle with finely chopped walnuts.
4. Note: Cover the dough and let it rest for 15-20 minutes before you begin to mould the melomacarona. The dough must be soft and light. From the time it starts to hold together, work it for a short while, otherwise it will become firm and so will the melomacarona.

portions 80

source: http://www.argiro.com.gr


Merry Christmas and a Happy New Year 

Hotel Segas
Your Home in Greece



Saturday, December 15, 2012

LOUTRAKI-NERAIDOXORA

Νεραϊδοχώρα Λουτράκιου



Σάββατο, 8. Δεκέμβριος 2012  - Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013






Hotel Segas
Your Home in Greece
www.hotelsegas.com


Monday, December 3, 2012

Νεραϊδοχώρα - Παραλιακό Πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου


Η «ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΑ» θα ανοίξει τις πύλες στις 8 Δεκεμβρίου και θα μας φιλοξενεί από ώρα 11:00 το πρωί μέχρι ώρα 11:00 το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, έως το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.



Χριστουγεννιάτικο Δένδρο
Χριστουγεννιάτικοι ξύλινοι οικίσκοι
Παγοδρόμιο,
Carousel
Χιονόμπαλα,
Τραμπολίνο,
Τραινάκι που θα ενώνει το Δημοτικό Parking     
Λουτρακίου με τη Νεραϊδοχώρα
Πίστα αυτοκινήτων kart
Ποικιλία κερματοφόρων παιχνιδιών
Λεωφορεία μετακίνησης επισκεπτών
Νεραϊδοχώρας από τους Αγίους Θεοδώρους

Έχει σχεδιαστεί, εορταστικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με επίκεντρο τα Παιδιά, αλλά και τα μεγαλύτερης ηλικίας Παιδιά, με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων αλλά και καλλιτεχνικών παρουσιών, οι οποίοι αποτελούν την έκπληξη των ημερών!
Ενδεικτικά εδώ αναφέρονται δράσεις που σχεδιάζονται:
1. Τελετή Έναρξης - φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου
2. Εορτή υποδοχής Νέου Έτους
3. Τελετή Λήξης
4. Κινούμενοι ξυλοπόδαροι
5. Άνθρωπο-τάρανδοι
6. Oμάδες χειροτεχνίας
7. Ομάδες face painting
8. Κυνήγι του Θησαυρού
9. Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες
9. Ημέρες αφιέρωμα σε τοπικούς πολιτιστικούς & συλλογικούς φορείς
10.Εορτές τοπικών φορέων για παιδιά
Η είσοδος στη Νεραϊδοχώρα, είναι ελεύθερη και ο κόσμος καλωσορίζεται από μια συστάδα animateur-διασκεδαστών (η Βασίλισσα Νεράιδα της Χώρας, οι Νεράιδες, τα Ξωτικά, ο Άγιος-Βασίλης και πολλές άλλες εκπλήξεις οι οποίες θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους), σύμφωνα με το κλίμα των Χριστουγεννιάτικων Εορτών.

Hotel Segas
Your home in Greece