Friday, July 6, 2012

HBH ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - 1926-2012

ΗΒΗ: Αγαπημένη γευστική μνήμη

Στο θερινό σινεμά, το απόγευμα στο ζαχαροπλαστείο, σε πάρτι φίλων… Η Ήβη πρωταγωνιστεί σε καθημερινές ιστορίες που τις ξέρουμε από παλιά έως και σήμερα.


Η αγαπημένη πορτοκαλάδα ΗΒΗ, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς, κυκλοφορούν σε γυάλινο μπουκάλι φερμένο από τα παλιά επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πως στο ρετρό δεν αντιστέκεται κανείς. Η ΗΒΗ άλλωστε γνωρίζει καλά πώς να συνδυάζει την εξέλιξη με τις γλυκές αναμνήσεις από το παρελθόν. 
Ιστορία με γεύση πορτοκάλι
1926: O Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι, την οποία και ονόμασε HBH για να θυμίζει τη θεά που δρόσιζε με νέκταρ τους Ολύμπιους θεούς. Οι Αθηναίοι ξεκινούν να απολαμβάνουν σόδα και γκαζόζα ΗΒΗ.
1950-1960: Ξεκινάει η παραγωγή της πορτοκαλάδας ΗΒΗ - με και χωρίς ανθρακικό - ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και η λεμονίτα.
1960 – 1970: H ΗΒΗ εξαγοράζει την πηγή «Καραντάνη» και ξεκινά η κυκλοφορία του εμφιαλωμένου νερού ΗΒΗ Λουτράκι.
1990: Η οικογένεια της ΗΒΗ μεγαλώνει καθώς λανσάρονται οι χυμοί ΗΒΗ.
Κάπως έτσι τα προϊόντα  Ήβη έφτασαν να μας κάνουν συντροφιά από το 1926 και σήμερα να γιορτάζουν τα 86 τους χρόνια διατηρώντας περίοπτη θέση στην καρδιά μας και κερδίζοντας ένα χρυσό βραβείο για τη συνολική παρουσία τους στην ελληνική αγορά.
Η βράβευση έγινε πριν λίγες μέρες από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων στο πλαίσιο του συνεδρίου «1912–2012: 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής αγοράς Τροφίμων και Ποτών» που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου.

Διαβάσαμε αυτό το πολύ νοσταλγικό άρθρο στο Βήμα και το παραθέτουμε στο μπλογκ μας. 
Ξενοδοχείο Σέγκας - Λουτράκι
www.hotelsegas.com

No comments:

Post a Comment