Tuesday, June 2, 2009

Rally Acropolis takes place 11-14 June in Loutraki, Corinth, Greece

Rally Acropolis takes place 11-14 June in Loutraki, Corinth, Greece

12 - 14/6/09 Round: 7
Categories:WRC, P-WRC
Based: Loutraki
Surface: Gravel
Most recent winner: Sebastien Loeb (2008)
Rally website: http://www.acropolisrally.gr/

First run in 1953, the Greek event is one of the longest-standing in world rallying.The mix of rough, twisty mountain stages, blistering heat and choking dust makes the Acropolis Rally of Greece the toughest on the WRC calendar. Cars have to be built extra-sturdy to cope with the surprisingly fast, but rock-strewn stages, while drivers and co-drivers have to be at peak physical fitness to cope with the pounding terrain and temperatures in the cockpit which can top 50 degrees Celsius. The twisty, boulder-filled stages place huge demands on engine and cockpit cooling, as natural airflow is limited by the slow cornering speeds. The suspension and underside of the car, however, take a huge pounding from the rocks hurled up by the car and tyre wear can be a big issue. You need brains to win here, as much as brawn.
New for 2009: After being based for a number of years near the historic city of Delphi, in 2007 the event returned to its spiritual home of Athens. This year it's on the move again, to a new base in the town of Loutraki approximately 85 km west of Athens.

http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=401&desc=Acropolis%20Rally%20of%20Greece&season=2009&rally_id=GR

ITINERARY http://www.acropolisrally.gr/en/itinerary

http://www.wrc.com/itinerary/090602_greece.pdf

MAPS http://www.acropolisrally.gr/en/maps

Hotel Segas offers a special deal for Rally Acropolis spectators
Please contacts us by email on segasloutraki@yahoo.com



Το φετινό ράλι Ακρόπολις όχι μόνο πρέπει, αλλά οφείλει να είναι το καλύτερο όλων των εποχών και αυτό δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη βοήθεια όλων μας. Ο καθένας μας όχι μόνο πρέπει, αλλά οφείλει να στηρίξει με την παρουσία του το κορυφαίο μηχανοκίνητο γεγονός στη χώρα μας, αν θέλει το ράλι μας να αναβιώσει το ένδοξο παρελθόν του. Έστω και αν βρεθούμε σε μία ειδική διαδρομή, κάτι θα σημαίνει και αυτό...

Η τελετή εκκίνησης του φετινού Ακρόπολις θα γίνει από την παλιά γέφυρα της διώρυγας του Ισθμού, ενώ η απονομή θα γίνει εμπρός από το Club Hotel Casino Loutraki. Από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου οι συμμετέχουσες ομάδες και τα πληρώματα θα κατασκηνώσουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ασφαλτοστρωμένο χώρο στη Σχολή Μηχανικού, όπου θα λειτουργήσει το Service Park. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της ειδικής διαδρομής «Άγιοι Θεόδωροι», η οποία είναι μία από τις πιο θεαματικές και εκεί είναι πιθανό να ξεχωρίσει ο φετινός νικητής του Ακρόπολις. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξει σούπερ ειδική, αλλά η διοργανώτρια αρχή δεσμεύεται για πλούσιο θέαμα, που θα περιλαμβάνει παράπλευρες εκδηλώσεις (συναυλίες, αναπαραστάσεις κ.ά.) με το χαρακτήρα ενός μικρού φεστιβάλ.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το στήσιμο του φετινού Ακρόπολις μιλούν για ένα από τα καλύτερα, τουλάχιστον σε επίπεδο ειδικών διαδρομών. Η εκκίνηση θα γίνει από το Λουτράκι και η 1η ε.δ. θα λάβει χώρα στη περιοχή Χαρβάτι. Από εκεί και πέρα τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ε.δ. της Θήβας και της Ευαγγελίστριας, κοντά στη Λειβαδιά. Κατόπιν θα ακολουθήσουν οι 4η και 5η ε.δ., στους Βωξίτες και στο Δροσοχώρι, γύρω από την Άμφισσα. Τη 2η μέρα ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της ορεινής Κορινθίας, με επαναλαμβανόμενες ε.δ. κοντά στις Μυκήνες, στο Γυμνό και βορειότερα στο Κεφαλάρι. Την τελευταία μέρα τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε πέντε ε.δ. βόρεια της διώρυγας του Ισθμού, συγκεκριμένα πάνω από το Λουτράκι, στους Αγίους Θεοδώρους, στη Κινέττα και στο Χαρβάτι.

No comments:

Post a Comment