Wednesday, February 27, 2013

Το αριστούργημα του Wagner «PARSIFAL» στο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου


PARSIFAL1Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, συνεχίζει δυναμικά το «The Met: Live in HD», προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Η παράσταση που ακολουθεί, είναι το αριστούργημα του Wagner «PARSIFAL» και θα μεταδοθεί από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το Σαββάτο 2 Μαρτίου, στις 7:00 το βράδυ (διάρκεια: 5 ώρες & 40 λεπτά).
Photo: Micaela Rossato/Metropolitan OperaΟ παγκοσμίου φήμης τενόρος Jonas Kaufmann ερμηνεύει στην όπερα Parsifal τον ομώνυμο ρόλο, σε μια νέα παραγωγή της μυστικιστικής όπερας του Wagner, που πραγματεύεται τον πειρασμό και τη σωτηρία. Μαζί του στη σκηνή, η Katarina Dalayman στον ρόλο της Κούντρι, της μυστηριώδους γυναίκας που δελεάζει τον Πάρσιφαλ. Ο Peter Mattei στο ντεμπούτο του στον ρόλο του Άμφορτας, του Βασιλιά των Ιπποτών του Αγίου Δισκοπότηρου, ο René Pape σ’ έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του, αυτόν του σοφού, γέρου Ιππότη Γκούρνεμαντζ και ο Evgeny Nikitin στον ρόλο του Μάγου Κλίνκσορ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Daniele Gatti. Την παράσταση σκηνοθετεί ο καταξιωμένος στον κινηματογράφο και το λυρικό θέατρο, François Girard στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.
Ο σκηνοθέτης σχετικά με την παράσταση, τόνισε: «Ο Parsifal δεν είναι απλώς μια όπερα, είναι μια αποστολή. Στο τέλος της ζωής του, ο Wagner προσπαθούσε να συμβιβάσει όλες τις όψεις της πνευματικότητάς του. Είναι ένα ιερό κείμενο αφιερωμένο στην ιστορία της μουσικής».
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € γενική είσοδος
15 € για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.
Hotel Segas

No comments:

Post a Comment