Saturday, March 16, 2013

Φτιάξτε το δικό σας χαρταετό

Η Καθαρά Δευτέρα κοντοζυγώνει λοιπόν και το έθιμο απαιτεί, πέρα από τα τιμημένα κούλουμα, και το πέταγμα του χαρταετού. 

Να και πώς κατασκευάζετε έναν πάναπλο χαρταετό σε 10 εύκολα βήματα.


Βήμα 1 



Πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και κόψτε το σε σχήμα διαμαντιού. Κάποιες φορές είναι ευκολότερο να συναρμολογήσετε 4 μικρότερα κομμάτια (με ταινία), ώστε να πετύχετε το επιθυμητό σχήμα. Πρέπει βέβαια να τα κολλήστε με τον σωστό τρόπο: κολλήστε με ταινία τα δύο πρώτα και κατόπιν τα δύο επόμενα. Στο τέλος κολλάτε τα δύο κομμάτια -πλέον- μεταξύ τους.

Βήμα 2


Για να κόψετε το τετράγωνο χαρτόνι σε σχήμα διαμαντιού (αν δεν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο), κόψτε και αφαιρέστε τις 4 γωνίες, με το χαρτόνι σε οριζόντια θέση.

Βήμα 3



Επαναλάβετε το βήμα 2, αυτή τη φορά με το χαρτόνι σε κατακόρυφη θέση. 

Βήμα 4



Δέστε τα δύο ξυλάκια σε σχήμα σταυρού. Σφίξτε τα όσο περισσότερο γίνεται.

Βήμα 5



Ανοίξτε 2 τρυπίτσες στο χαρτόνι. Στην εσωτερική του πλευρά, εκεί που τέμνονται τα δύο πηχάκια, περάστε έναν σχετικά χοντρό σπάγγο. 

Βήμα 6




Χρησιμοποιώντας την άλλη άκρη του νήματος, επαναλάβετε τη διαδικασία. Δέστε κατόπιν τις δύο άκρες του σπάγγου μεταξύ τους, όταν και οι δύο έχουν περάσει από το βήμα 5.

Βήμα 7



Δέστε ένα μακρύ και χοντρό σχοινί στην άκρη του ξύλινου σταυρού για να σχηματίσετε την ουρά του χαρταετού. Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια χαρτιού (ή εφημερίδας) κατά μήκος της ουράς, για καλύτερο χειρισμό και στάθμιση του βάρους. 

Βήμα 8



Χρωματίστε τον χαρταετό στα χρώματα που επιθυμείτε.

Βήμα 9 


Με τον χαρταετό πανέτοιμο, αναζητήστε μέρος με ελαφρύ αεράκι και έχετε στο πλευρό σας κάποιον να σας βοηθήσει για να σηκώσετε τον αετό στον αέρα. 

Βήμα 10 




Και του χρόνου...


Source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/503977/ftiaxte-to-diko-sas-hartaeto/

Hotel Segas

No comments:

Post a Comment